Vegán karfiol krémleves pirított shiitake gombával
Vegán karfiol krémleves pirított shiitake gombával
Hozzávalók:
500 g karfiol
300 g ChefGomba Gourmet shiitake
2 db nagyobb méretű burgonya
1 dl rizstejszín
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 liter zöldségalaplé
1 csokor petrezselyem
olaj, só, bors
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát felkockázzuk, a hagymát megtisztítjuk, a paprikát félbe vágjuk, csumáját eltávolítjuk. Ezeket kevés olajon az alaplé egy részével puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a paprikát kivesszük, majd botturmix-szal az alaplevet folyamatosan adagolva, pürésítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és összeforraljuk.
A pirított shiitakehoz a gombát vékony szeletekre vágjuk. Egymás mellé tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és állandó felügyelet mellett kb. 20 perc alatt 200 fokos sütőben pirítjuk.
Tálalás előtt a levest megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel és hozzáadjuk a pirított shiitake gombát.