Borjústeak gombás pecsenyelével

borjusteak gombas pecsenyelevel

Borjústeak gombás pecsenyelével és zsemlegombóccal

Hozzávalók:
1000-1500 g borjúszűz
800-1000 g ChefGomba vegyes gomba (csiperkegomba, laskagomba, déli tőkegomba, shiitake)
2 dl növényi vagy állati tejszín
3 kávéskanál liszt
fokhagyma
szőlőmagolaj, só, bors
frissen vágott zöldfűszer (koriander, petrezselyem)
köret (zsemlegombóc)

Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, megtisztítjuk, majd 2,5 centis szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy felhevített serpenyőben kevés olajon (ha lehetséges szőlőmagolajon) mindkét oldalát kérgesre sütjük, oldalanként kb. 2-2 percig.
Pihenni hagyjuk és közben egy másik serpenyőben a szeletekre vágott vegyes gombát megpároljuk. A visszamaradt pecsenyelébe, amelyben a hús sült, visszatesszük a megpárolt gombát és fokhagymával fűszerezzük.
A tejszín feléből és a lisztből kevés vízzel habarást készítünk és a gombákra öntjük. Összeforraljuk, hozzáadjuk a maradék tejszínt, majd megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.
Zsemlegombóccal tálaljuk.