Gombás pásztortarhonya

gombas pasztortarhonya

Gombás pásztortarhonya

Hozzávalók:
500 g ChefGomba déli tőkegomba
250 g tarhonya
150 g félszáraz, füstölt kolbász, csíkokra vágva
500 ml víz
olaj, só, bors

Elkészítés:
A tarhonyát olajon megpirítjuk folytonos keverés mellett, sózzuk és felöntjük forrásban lévő, kétszeres mennyiségű vízzel. Állandó felügyelet mellett, fedő alatt takaréklángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük, illetve, ha szükséges, pótoljuk a vizet. Elzárjuk és hagyjuk tovább párolódni.
Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a déli tőkegombát kb. 10 percig. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kolbászt és még 5 percig pirítjuk. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tarhonyával.
Fogyaszthatjuk azonnal, de akár előre is elkészítjük.