Malacsult gombas hagymas burgonyaval

Bőrös karaj egyben sütve, gombás-hagymás törtburgonyával

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperkegomba
  • 1 egész csontos bőrös malackaraj
  • 2 fej fokhagyma gerezdekre szedve
  • 2 hagyma
  • sertés fűszersó
  • 2 dl alaplé
  • 1 kg burgonya
  • 1 hagyma
  • zellerzöld
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.

A karajt beirdaljuk, fűszersóval és olajjal bedörzsöljük. Fedeles tepsibe tesszük, mellévágjuk a hagymákat, a zellerszárat és alaplével felöntjük és egy órán át sütjük (1 óra / kg). Ezután fedő nélkül ropogósra pirítjuk.

A gombát negyedeljük, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. Egy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a tört burgonyát, összeforgatjuk és átpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, majd megszórjuk az 1 centis darabokra vágott friss zellerzölddel.

A karajt pihentetjük (10-15 perc), majd 3 centis darabokra vágjuk és a hagymás gombás burgonyával tálaljuk.