Bőrös karaj egyben sütve, gombás-hagymás törtburgonyával
Bőrös karaj egyben sütve, gombás-hagymás törtburgonyával
Hozzávalók:
- 500 g barna csiperkegomba
- 1 egész csontos bőrös malackaraj
- 2 fej fokhagyma gerezdekre szedve
- 2 hagyma
- sertés fűszersó
- 2 dl alaplé
- 1 kg burgonya
- 1 hagyma
- zellerzöld
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
A karajt beirdaljuk, fűszersóval és olajjal bedörzsöljük. Fedeles tepsibe tesszük, mellévágjuk a hagymákat, a zellerszárat és alaplével felöntjük és egy órán át sütjük (1 óra / kg). Ezután fedő nélkül ropogósra pirítjuk.
A gombát negyedeljük, sózzuk, borsozzuk, megpirítjuk, félretesszük. Egy serpenyőben megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a tört burgonyát, összeforgatjuk és átpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, majd megszórjuk az 1 centis darabokra vágott friss zellerzölddel.
A karajt pihentetjük (10-15 perc), majd 3 centis darabokra vágjuk és a hagymás gombás burgonyával tálaljuk.