Buddha tal

Buddha-tál rizstejszínes gombával

Hozzávalók:
karfiolrizs
vegyes gombaszósz
zsemlegombóc
paradicsom
kaliforniai paprika
kígyóuborka
újhagyma
jégsaláta

Elkészítés:
A karfiolrizshez a karfiolt minél kisebb rózsákra szedjük és késes aprítóban finomra aprítjuk. Serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral meghintjük és pici olajon kevés vízzel puhára pároljuk, majd ropogósra pirítjuk kb. 15 perc alatt.
A szószhoz a felszeletelt gombákat kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Behabarjuk, aprított fokhagymát adunk hozzá és összeforraljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és kis tálkába tesszük.
A Buddha-tálra tesszük ízlés szerint és kívánt mennyiségben középre a gombaszószt, majd köré halmozzuk a friss, csíkokra vágott zöldségeket, a karfiolrizst és a zsemlegombóc szeleteket.