,

Vegán karfiolrizs gombaszósszal

karfiolrizs vegyes gombaszosszal

Vegán karfiolrizs gombaszósszal

Hozzávalók:
600-800 g ChefGomba vegyes gomba (fehér és barna csiperkegomba, laskagomba, shiitake)
500 g karfiol
150 ml rizstejszín
3 kávéskanál liszt
3 gerezd fokhagyma, fokhagymapor
koriander
olaj, só, bors

Elkészítés:
A karfiolt minél kisebb rózsákra szedjük és késes aprítóban finomra aprítjuk. Serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral meghintjük és pici olajon kevés vízzel puhára pároljuk, majd ropogósra pirítjuk kb. 15 perc alatt.
A szószhoz a felszeletelt gombákat kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk.
Behabarjuk, aprított fokhagymát adunk hozzá és összeforraljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel és karfiolrizzsel tálaljuk.