,

Bundás kenyér gombával

Bundaskenyer piritott gombaval

Bundás kenyér gombával

Hozzávalók:

  • 250 g ChefGomba bébi csiperkegomba
  • 1 evőkanál zöldpesto
  • 2 tojás
  • pici tej
  • 4 szelet kenyér
  • juhtúró
  • zöldsaláta
  • kaliforniai paprika
  • apróra vágott petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A gombát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon lepirítjuk és hozzáadjuk a zöldpestot.

Ezután a kenyereket a felvert tojás és tej keverékébe mártjuk és forró olajban gyorsan kisütjük. Lecsepegtetjük, hogy a felesleges olaj távozzon, majd tányérra rakjuk, tetejükre morzsoljuk a juhtúrót és rászedjük a pirított gombákat.

Friss salátával tálalva különleges hétvégi brunch.