Kínai pirított tészta gombával

Kinai piritott teszta gombaval

Kínai pirított tészta gombával

Hozzávalók:

  • 100 g ChefGomba shiitake
  • 200 g ChefGomba csiperkegomba
  • egy fél csirkemell filé
  • egy negyed káposzta, csíkokra vágva
  • 3 sárgarépa, csíkokra vágva
  • 1 hagyma, csíkokra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • szójaszósz, édes-savanyú mártás
  • gyömbérpor vagy friss gyömbér
  • 1,5 evőkanál rizsecet
  • 1 csokor koriander
  • 1 csomag wantan tészta
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk.

Hozzáadjuk a sárgarépát, meglocsoljuk rizsecettel, szójaszósszal és az édes-savanyú öntettel.

Összeforgatjuk és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombákat, majd a káposztát.

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, szójaszósszal átkeverjük. Hozzáforgatjuk a zöldséges-gombás húshoz, megszórjuk apróra vágott korianderrel és azonnal tálaljuk.