Kínai pirított tészta gombával
Kínai pirított tészta gombával
Hozzávalók:
- 100 g ChefGomba shiitake
- 200 g ChefGomba csiperkegomba
- egy fél csirkemell filé
- egy negyed káposzta, csíkokra vágva
- 3 sárgarépa, csíkokra vágva
- 1 hagyma, csíkokra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma
- szójaszósz, édes-savanyú mártás
- gyömbérpor vagy friss gyömbér
- 1,5 evőkanál rizsecet
- 1 csokor koriander
- 1 csomag wantan tészta
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, meglocsoljuk rizsecettel, szójaszósszal és az édes-savanyú öntettel.
Összeforgatjuk és tovább pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombákat, majd a káposztát.
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, szójaszósszal átkeverjük. Hozzáforgatjuk a zöldséges-gombás húshoz, megszórjuk apróra vágott korianderrel és azonnal tálaljuk.