Csirke supreme pirított gombával és polentával
Csirke supreme pirított gombával és polentával
Hozzávalók:
- 4 db csirke supreme
- csirke fűszerkeverék
A polentához:
- 200 g kukoricadara
- 1 liter alaplé
A gombakörethez:
- 300 g ChefGomba laskagomba és shiitake vegyesen
- 4-5 kápia paprika
- zöldfűszer
- fokhagyma
- pirítós
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A kápia paprikákat tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és kb. 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben forgassuk, hogy egyformán süljön. Nem baj, ha néhol fekete. Amikor megsült, várjuk meg, míg kihűl. Óvatosan lehúzzuk a héját és csíkokra vágjuk.
A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. Összekeverjük a felcsíkozott paprikával.
A polentát érdemes előző nap elkészíteni. Ehhez a kukoricadarát alaplében kásává főzzük, majd tortaformába öntjük, hogy megszilárduljon. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt tetszés szerinti formára vágjuk és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk.
A csirkét fűszerkeverékkel bedörzsöljük és fedő alatt tepsiben aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a sült csirkét a gombakörettel és a sült polentával frissen tálaljuk.