ChefGomba Karalabefozelek laskagomba porkolttel

Karalábéfőzelék laskagomba pörkölttel

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 500 g ChefGomba laskagomba szeletelve
  • 1 vöröshagyma
  • paradicsom, paprika
  • pirospaprika
  • olaj, só, bors

A főzelékhez:

  • 5-6 karalábé
  • 1 csokor petrezselyem

A rántáshoz:

  • 2 evőkanál zsiradék
  • 2-3 evőkanál liszt

Elkészítés:
Kevés vízben a kockákra vágott karalábékat megpároljuk, majd a vajból és lisztből készített rántással sűrítjük. Összefőzzük, majd a végén apróra vágott friss petrezselyemmel fűszerezzük.

A laskagomba pörkölthöz az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt laskagombát, a kockázott paradicsomot és paprikát. A gombát kicsit hagyjuk lepirulni, majd levesszük a tűzhelyről, meghintjük pirospaprikával, összeforgatjuk és készre pároljuk.

A főzeléket az így elkészített pörkölttel tálaljuk. Kitűnő húsmentes ebéd!