Karalábéfőzelék laskagomba pörkölttel
Karalábéfőzelék laskagomba pörkölttel
Hozzávalók:
A pörkölthöz:
- 500 g ChefGomba laskagomba szeletelve
- 1 vöröshagyma
- paradicsom, paprika
- pirospaprika
- olaj, só, bors
A főzelékhez:
- 5-6 karalábé
- 1 csokor petrezselyem
A rántáshoz:
- 2 evőkanál zsiradék
- 2-3 evőkanál liszt
Elkészítés:
Kevés vízben a kockákra vágott karalábékat megpároljuk, majd a vajból és lisztből készített rántással sűrítjük. Összefőzzük, majd a végén apróra vágott friss petrezselyemmel fűszerezzük.
A laskagomba pörkölthöz az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt laskagombát, a kockázott paradicsomot és paprikát. A gombát kicsit hagyjuk lepirulni, majd levesszük a tűzhelyről, meghintjük pirospaprikával, összeforgatjuk és készre pároljuk.
A főzeléket az így elkészített pörkölttel tálaljuk. Kitűnő húsmentes ebéd!