Grillezett csirkemell piritott gombakkal zoldspargaval

Csirkemell pirított gomba zöldspárgával

Hozzávalók 4 főre:

  • 600 g ChefGomba szeletelt csiperkegomba
  • 500 g csirkemell (vékony szeletekre vágva, kiklopfolva)
  • 500 g zöldspárga
  • 1,5 dl alaplé
  • fokhagyma
  • menta
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A zöldspárgát tisztítás után megpároljuk.

Egy felhevített serpenyőben, kevés olajon megpároljuk, majd lepirítjuk a vékony szeletekre vágott és kiklopfolt csirkemellet. Folyamatosan hozzáadjuk az alaplevet, kicsit hagyjuk odapirulni és, ha szép barna, hozzádobjuk a gombát. Ízlés szerint egy kevés fehérborral is megbolondíthatjuk. Sózzuk és fokhagymával, borssal fűszerezzük.

Egészen lepirítjuk, hogy elfője az összes levet, a gomba tulajdonképpen felszívja a sült húsos szaftot, ettől egy nagyon különleges íze lesz. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott friss mentával.