Csirkemell pirított gomba zöldspárgával
Csirkemell pirított gomba zöldspárgával
Hozzávalók 4 főre:
- 600 g ChefGomba szeletelt csiperkegomba
- 500 g csirkemell (vékony szeletekre vágva, kiklopfolva)
- 500 g zöldspárga
- 1,5 dl alaplé
- fokhagyma
- menta
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A zöldspárgát tisztítás után megpároljuk.
Egy felhevített serpenyőben, kevés olajon megpároljuk, majd lepirítjuk a vékony szeletekre vágott és kiklopfolt csirkemellet. Folyamatosan hozzáadjuk az alaplevet, kicsit hagyjuk odapirulni és, ha szép barna, hozzádobjuk a gombát. Ízlés szerint egy kevés fehérborral is megbolondíthatjuk. Sózzuk és fokhagymával, borssal fűszerezzük.
Egészen lepirítjuk, hogy elfője az összes levet, a gomba tulajdonképpen felszívja a sült húsos szaftot, ettől egy nagyon különleges íze lesz. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott friss mentával.