Csirkemell spenótos grillgombával
Csirkemell spenótos grillgombával és újburgonyával
Hozzávalók:
- 600-700 g ChefGomba vegyes gomba (portobello, shiitake, csiperkegomba)
- 250 g baby spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg újburgonya
- római kömény
- 2 egész bőrös csirkemellfilé vagy 4 csirke supreme
- csirke fűszerkeverék
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
Egy fedeles tepsi aljába kevés olajat öntünk, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük a csirkét, kevés vizet öntünk alá, majd fedővel kb. 1 órán át sütjük.
Az újburgonyákat kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval és római köménnyel és ropogósra sütjük.
A gombákat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük, lepirítjuk és a legvégén hozzáadjuk a friss, mosott spenótot. Hagyjuk megfonnyadni (3-4 perc), összeforgatjuk, majd a hús és burgonya mellé tálaljuk.
Kitűnő tavaszi étel, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.