Csirkemell spenotos grillgombaval

Csirkemell spenótos grillgombával és újburgonyával

Hozzávalók:

  • 600-700 g vegyes gomba (portobello, shiitake, csiperkegomba)
  • 250 g baby spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kg újburgonya
  • római kömény
  • 2 egész bőrös csirkemellfilé vagy 4 csirke supreme
  • csirke fűszerkeverék
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:
Egy fedeles tepsi aljába kevés olajat öntünk, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük a csirkét, kevés vizet öntünk alá, majd fedővel kb. 1 órán át sütjük.

Az újburgonyákat kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval és római köménnyel és ropogósra sütjük.

A gombákat felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük, lepirítjuk és a legvégén hozzáadjuk a friss, mosott spenótot. Hagyjuk megfonnyadni (3-4 perc), összeforgatjuk, majd a hús és burgonya mellé tálaljuk.

Kitűnő tavaszi étel, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.