Egzotikus gombas tesztasalata

Gombás egzotikus tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 500-600 g vegyes gomba (laskagomba, portobello, shiitake)
  • 1 pak choy
  • 1 édeskömény
  • 4-5 szem hónapos retek
  • 1 zellerszár
  • 250-300 g tisztított garnéla
  • 1 citrom leve
  • 200 g farfalle (masni) tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, olívaolaj

Elkészítés:
A gombákat vastagabb szeletekre vágjuk és egy felhevített serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük.

A pak choyt, az édesköményt és a zellert felszeleteljük, hozzáadjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük apróra vágott korianderrel és fokhagymával. Tovább pirítjuk őket együtt.

A tisztított garnélákat aranybarnára pirítjuk és a tésztát kifőzzük.

A gombákhoz adjuk a kész garnélát, a kifőtt tésztát, valamint a hajszálvékonyra vágott nyers retket. Összemelegítjük, majd meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal és azonnal fogyasztjuk.