Gombás egzotikus tésztasaláta
Gombás egzotikus tésztasaláta
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba vegyes gomba (laskagomba, portobello, shiitake)
- 1 pak choy
- 1 édeskömény
- 4-5 szem hónapos retek
- 1 zellerszár
- 250-300 g tisztított garnéla
- 1 citrom leve
- 200 g farfalle (masni) tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A gombákat vastagabb szeletekre vágjuk és egy felhevített serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük.
A pak choyt, az édesköményt és a zellert felszeleteljük, hozzáadjuk a gombához. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük apróra vágott korianderrel és fokhagymával. Tovább pirítjuk őket együtt.
A tisztított garnélákat aranybarnára pirítjuk és a tésztát kifőzzük.
A gombákhoz adjuk a kész garnélát, a kifőtt tésztát, valamint a hajszálvékonyra vágott nyers retket. Összemelegítjük, majd meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal és azonnal fogyasztjuk.