ChefGomba csirkemell tejszines gombaszosszal

Csirkemell tejszínes gombaszósszal

Hozzávalók:

  • 1000 g ChefGomba vegyes gomba (fehér és barna csiperkegomba, laskagomba)
  • 2 csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 500 g szélesmetélt
  • petrezselyem vagy koriander
  • olaj, só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon átsütjük és félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt gombát sózzuk, megpároljuk, kiszedjük és a csirkemellhez adjuk.

Közben a vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből habarást készítünk, a serpenyőben visszamaradt lével csomómentesre keverjük és összeforraljuk még 2-3 percig. Ha túl sűrű a habarás, vízzel még hígítható, de vegyük figyelembe, hogy idővel sűrűsödik.

A gombás csirkemellet visszahelyezzük a tejszínes szószba, összeforraljuk, belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, levesszük a tűzhelyről és rászórjuk a friss petrezselymet vagy koriandert. Szélesmetélttel tálaljuk.