Csirkemell tejszínes gombaszósszal
Csirkemell tejszínes gombaszósszal
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba vegyes gomba (fehér és barna csiperkegomba, laskagomba)
- 2 csirkemell
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál liszt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 500 g szélesmetélt
- petrezselyem vagy koriander
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon átsütjük és félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt gombát sózzuk, megpároljuk, kiszedjük és a csirkemellhez adjuk.
Közben a vízzel hígított főzőtejszínből és a lisztből habarást készítünk, a serpenyőben visszamaradt lével csomómentesre keverjük és összeforraljuk még 2-3 percig. Ha túl sűrű a habarás, vízzel még hígítható, de vegyük figyelembe, hogy idővel sűrűsödik.
A gombás csirkemellet visszahelyezzük a tejszínes szószba, összeforraljuk, belenyomunk 3-4 gerezd fokhagymát, levesszük a tűzhelyről és rászórjuk a friss petrezselymet vagy koriandert. Szélesmetélttel tálaljuk.