,

Vegán csiperkegomba krémleves

ChefGomba vegan gombakremleves

Vegán csiperkegomba krémleves

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna és fehér csiperkegomba
  • 1,5 liter alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál rizstejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj, só, bors
  • Levesbetétnek: portobello chips, brokkoli csíra

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csiperkegombát, pároljuk, majd liszttel megszórjuk és sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Jól kiforraljuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és újra forraljuk.

A gombachipshez a portobello gombát uborkagyalun vékonyra szeleteljük. Sütőpapírra helyezzük őket egyesével és magas hőfokon (200 fok) kb. 15 percig sütjük, amíg roppanós lesz. Nézzünk rá gyakran, nehogy túlsüssük! A portobelloból elkészített gombachipsnek önmagában olyan karakteres íze van, hogy felesleges egyéb fűszert vagy ízesítőt használni.

A forró levesbe tesszük a brokkoli csírát, majd ráhelyezzük a gombachipseket és azonnal fogyasztjuk.