ChefGomba vegan gombakremleves

Vegán csiperkegomba krémleves

Hozzávalók:
500 g barna és fehér csiperkegomba
1,5 liter alaplé
1 vöröshagyma
3 evőkanál rizstejszín
2 evőkanál liszt
olaj, só, bors
Levesbetétnek: portobello chips, brokkoli csíra

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csiperkegombát, pároljuk, majd liszttel megszórjuk és sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Jól kiforraljuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és újra forraljuk.

A gombachipshez a portobello gombát uborkagyalun vékonyra szeleteljük. Sütőpapírra helyezzük őket egyesével és magas hőfokon (200 fok) kb. 15 percig sütjük, amíg roppanós lesz. Nézzünk rá gyakran, nehogy túlsüssük! A portobelloból elkészített gombachipsnek önmagában olyan karakteres íze van, hogy felesleges egyéb fűszert vagy ízesítőt használni.

A forró levesbe tesszük a brokkoli csírát, majd ráhelyezzük a gombachipseket és azonnal fogyasztjuk.