Vegán csiperkegomba krémleves
Vegán csiperkegomba krémleves
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna és fehér csiperkegomba
- 1,5 liter alaplé
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál rizstejszín
- 2 evőkanál liszt
- olaj, só, bors
- Levesbetétnek: portobello chips, brokkoli csíra
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csiperkegombát, pároljuk, majd liszttel megszórjuk és sózzuk, borsozzuk, majd alaplével felöntjük. Jól kiforraljuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt és újra forraljuk.
A gombachipshez a portobello gombát uborkagyalun vékonyra szeleteljük. Sütőpapírra helyezzük őket egyesével és magas hőfokon (200 fok) kb. 15 percig sütjük, amíg roppanós lesz. Nézzünk rá gyakran, nehogy túlsüssük! A portobelloból elkészített gombachipsnek önmagában olyan karakteres íze van, hogy felesleges egyéb fűszert vagy ízesítőt használni.
A forró levesbe tesszük a brokkoli csírát, majd ráhelyezzük a gombachipseket és azonnal fogyasztjuk.