Chefgomba csirkés gombasaláta

Csirkés gombasaláta

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • egy fél csirkemell
  • 5 evőkanál csemegekukorica

A mártáshoz:

  • 2 kemény tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál só
  • bors

Elkészítés:
Vágjuk félbe a gombákat és főzzük forrásban lévő vízben 3-4 percig. Kockázzuk fel a csirkemellet és pároljuk meg.

A mártáshoz a keménytojások sárgáját keverjük el a cukorral, mustárral, sóval, borssal és olívaolajjal. Dolgozzuk jól össze és keverjük ki tejföllel.

A gombát, a csirkemellet, a csemegekukoricát és a kockára vágott tojásfehérjét tegyük egy tálba és keverjük össze a mártással.

TIPP: Tavasszal, spárgaszezonban megbolondíthatjuk egy kis zöldspárgával is. Vágjuk 2 cm-es darabokra a spárgát, pároljuk meg, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl. Tegyük a salátához és keverjük bele.