Csirkés gombasaláta
Csirkés gombasaláta
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- egy fél csirkemell
- 5 evőkanál csemegekukorica
A mártáshoz:
- 2 kemény tojás
- 1 evőkanál mustár
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- bors
Elkészítés:
Vágjuk félbe a gombákat és főzzük forrásban lévő vízben 3-4 percig. Kockázzuk fel a csirkemellet és pároljuk meg.
A mártáshoz a keménytojások sárgáját keverjük el a cukorral, mustárral, sóval, borssal és olívaolajjal. Dolgozzuk jól össze és keverjük ki tejföllel.
A gombát, a csirkemellet, a csemegekukoricát és a kockára vágott tojásfehérjét tegyük egy tálba és keverjük össze a mártással.
TIPP: Tavasszal, spárgaszezonban megbolondíthatjuk egy kis zöldspárgával is. Vágjuk 2 cm-es darabokra a spárgát, pároljuk meg, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl. Tegyük a salátához és keverjük bele.