ChefGomba Pannon ChefMix

Panírozott laskagomba levelek joghurtos hagymás mártogatóssal

Hozzávalók:
1 csomag Pannon ChefMix
2 dl natúr joghurt
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, magok
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A laskagombákat levelekre szedjük, sózzuk és sokmagvas panírba (tökmag, mandula, napraforgó) forgatjuk őket, majd bő zsiradékban kisütjük. Az apróra szeletelt hagymát, sárgarépát és petrezselymet natúr joghurtba keverjük és ezt tálaljuk mártogatósként a rántott gomba szeletekhez.

Laskagomba fasírt

Hozzávalók:
1 csomag Pannon ChefMix
2 főtt tojás
1 nyers tojás
olaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A zöldségeket nagyon apróra vágjuk, a zsemlét vízbe vagy tejbe áztatjuk. A hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, az apróra vágott főtt tojásokat, a kinyomkodott zsemlét. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Hozzákeverünk egy nyers tojást, majd egy kisebb hőálló tálba tesszük a masszát és egyben megsütjük.

Grillezett laskagomba levelek

Hozzávalók:
1 csomag Pannon ChefMix
olaj, só, bors

Elkészítés:
Szedjük levelekre a laskagombát, a hagymákat és a sárgarépát pedig vágjuk hosszú, vastag téglalap alakú hasábokra. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Serpenyőben vagy grill lapon mindkét oldalukat pár percig sütjük, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Csiliszósszal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk!

Apró tálkákban sült laskagomba

Hozzávalók:
1 csomag Pannon ChefMix
100 g koktélparadicsom
gorgonzola sajt
olaj, só, bors

Elkészítés:
A laskagombát nagyobb kockákra (kb. 2 cm) vágjuk. Hőálló kis tálkákba helyezzük, rászórjuk a felszeletelt sárgarépát és hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, olajjal meglocsoljuk. Ízlés szerint tehetünk még hozzá felezett koktélparadicsomot is. Rámorzsoljuk a sajtot, majd magas hőfokon (200-220 fok) 10 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük a frissen vágott petrezselyemmel.