Csőben sült gombás zöldségek
Csőben sült gombás zöldségek
Hozzávalók:
500-600 g karfiol és brokkoli vegyesen
250 g ChefGomba Gourmet baby barna csiperkegomba
50 g császárszalonna
200 g reszelt sajt
besamel mártáshoz: 4-5 dl tej, 4 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 1 tojás
Elkészítés:
A brokkoli- és karfiolrózsákat előpároljuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, megpirítjuk, kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékban a gombákat átpirítjuk. Hőálló tálban egyenletesen elrendezzük a zöldségeket és a gombát, majd meghintjük a szalonnával.
Elkészítjük a besamelt. Vajból és lisztből rántást készítünk és állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Amikor kihúlt, óvatosan hozzákeverjük az egész tojást. A besamelt egyenletesen a gombás zöldségekre öntjük, gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal és aranybarnára sütjük.