ChefGomba gombas focaccia

Gombás focaccia

Hozzávalók:

310 ml meleg víz
7 g száraz élesztő
2 teáskanál cukor
400-450 g liszt
2 teáskanál só
60 ml olívaolaj
2 ág rozmaring
1 marék olívabogyó
100 g fehér csiperkegomba
olaj, só, bors

Elkészítés:
Elkészítjük a tésztát. Az élesztőt kevés langyos vízben cukorral felfuttatjuk (5-10 perc). Robotgép segítségével óvatosan hozzáadjuk a lisztet, olívaolajat, sót. Erőteljes fokozaton kb. 5 percig dagasztjuk. Amikor a tésztánk összeállt, 45-60 percig pihentetjük. Sütőtálba tesszük, kinyújtjuk és újabb 20 percig pihentetjük.

Bekenjük olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal, olajbogyóval és nagyon vékonyra szeletelt gombával díszítjük. 200 fokon készre sütjük.