,

Répahummusz grillgombával

ChefGomba repahummusz grillgombaval

Répahummusz grillgombával

Hozzávalók:

300 g ChefGomba grill steak cut gomba
350 g sárgarépa
200 g főtt csicseriborsó
kevés víz
fokhagyma
friss menta és koriander
1 csomag tortillalap
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát 3 cm-es darabokra vágjuk, fokhagymás olívaolajban átforgatjuk. A répakockákat sütőbe tesszük kiterítve és 180 fokon 25-30 perc alatt puhára sütjük. Többször keverjük át, miközben sül. Javára válik, ha odapirul.

A csicseriborsóról a levét leöntjük, héját eltávolítjuk. Kevés vízzel, a kihűlt répával, sóval, borssal krém állagúvá pürésítjük egy botmixerrel, majd fűszerezzük apróra vágott mentával és korianderrel.

A tortilla lapokat háromszögekre vágjuk és egy serpenyőben zsiradék nélkül mindkét oldalát ropogósra sütjük.

A grill gombaszeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon forró serpenyőben mindkét oldalát átsütjük úgy, hogy a folyadékot ne veszítse el.

Azonnal fogyasztjuk!