ChefGomba paradicsomos cukkinispagetti

Cukkinispagetti gombás paradicsomszósszal

Hozzávalók:
500 g fehér és barna csiperkegomba
2 cukkini
150 g sűrített paradicsom
1 lilahagyma
parmezán
fokhagyma
oregánó
olaj, só, bors

Elkészítés:
Az apró kockákra vágott gombát sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, hosszan pároljuk, amíg elveszti folyadéktartalmát, ezután pedig hagyjuk, hogy lepiruljon, ezután félretesszük.

A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lepirított csiperkegombát és fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és kevés vízzel hígítjuk. Megszórjuk oregánóval és 2-3 percig, állandó keverés mellett hagyjuk forrni, hogy az ízek összeérjenek.

A cukkiniket alaposan megmossuk, majd cukkinispagetti készítő segítségével spagetti spirálokat formázunk belőlük. Hagyhatjuk nyersen is a cukkinit, de 2-3 percig hőkezelhetjük is, ez ízlés dolga.

Hozzáadjuk a gombás paradicsomszószt, óvatosan összeforgatjuk és parmezánnal kínáljuk!