Cukkinispagetti gombás paradicsomszósszal
Cukkinispagetti gombás paradicsomszósszal
Hozzávalók:
500 g ChefGomba fehér és barna csiperkegomba
2 cukkini
150 g sűrített paradicsom
1 lilahagyma
parmezán
fokhagyma
oregánó
olaj, só, bors
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott gombát sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, hosszan pároljuk, amíg elveszti folyadéktartalmát, ezután pedig hagyjuk, hogy lepiruljon, ezután félretesszük.
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lepirított csiperkegombát és fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és kevés vízzel hígítjuk. Megszórjuk oregánóval és 2-3 percig, állandó keverés mellett hagyjuk forrni, hogy az ízek összeérjenek.
A cukkiniket alaposan megmossuk, majd cukkinispagetti készítő segítségével spagetti spirálokat formázunk belőlük. Hagyhatjuk nyersen is a cukkinit, de 2-3 percig hőkezelhetjük is, ez ízlés dolga.
Hozzáadjuk a gombás paradicsomszószt, óvatosan összeforgatjuk és parmezánnal kínáljuk!