Duplagombas cannelloni

Duplagombás cannelloni

Hozzávalók:

  • 1000 g fehér csiperkegomba
  • 500 g darált hús
  • 250-300 g natúr paradicsom szósz
  • 250 g cannelloni
  • 1 hagyma
  • reszelt sajt
  • fokhagyma
  • oregánó
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A gombát kétfelé vesszük, felét szeletekre, felét apró darabokra vágjuk.

A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Hagyjuk, hogy a gomba lepiruljon és a leve elfőjjön (8-10 perc). Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd fokhagymával és oregánóval fűszerezzük. Ha szükséges sózzuk és, ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk. Folyamatos keverés mellett összeforraljuk és félretesszük.

Kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát. Összepirítjuk, majd megtöltjük vele a cannellonikat. Hőálló tál aljára egy réteg paradicsomszószt szedünk, arra óvatosan ráhelyezzük a tésztacsöveket, majd bőségesen meglocsoljuk a gombás paradicsomszósszal.

Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Friss salátával is tálalhatjuk.
Nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik.