Duplagombás cannelloni
Duplagombás cannelloni
Hozzávalók:
- 1000 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 500 g darált hús
- 250-300 g natúr paradicsom szósz
- 250 g cannelloni
- 1 hagyma
- reszelt sajt
- fokhagyma
- oregánó
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A gombát kétfelé vesszük, felét szeletekre, felét apró darabokra vágjuk.
A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Hagyjuk, hogy a gomba lepiruljon és a leve elfőjjön (8-10 perc). Ezután hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd fokhagymával és oregánóval fűszerezzük. Ha szükséges sózzuk és, ha nagyon sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk. Folyamatos keverés mellett összeforraljuk és félretesszük.
Kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darált húst és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát. Összepirítjuk, majd megtöltjük vele a cannellonikat. Hőálló tál aljára egy réteg paradicsomszószt szedünk, arra óvatosan ráhelyezzük a tésztacsöveket, majd bőségesen meglocsoljuk a gombás paradicsomszósszal.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Friss salátával is tálalhatjuk.
Nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik.