Vegán töltött paprika paradicsommártással
Vegán töltött paprika paradicsommártással
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba csiperkegomba
- 300 g főtt quinoa
- 6 TV paprika
- 600-700 g paradicsom passata
- 600-800 g burgonya
- oregánó
- 2-3 evőkanál liszt
- cukor
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk, csumájukat eltávolítjuk, úgy, hogy a száruk vége maradjon.
A gombát folyó víz alatt megmossuk, apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a főtt quinoát és pár percig tovább pirítjuk, majd a paprikákba töltjük.
Rácsos tepsire helyezzük őket és 180 fokon 20 percig sütjük.
A paradicsommártáshoz lisztből és olajból rántást készítünk, mikor aranybarna, hozzáöntjük a passatát és egy kevés vizet. sóval, cukorral ízesítjük, majd folyamatos keverés mellett összeforraljuk.
Egy mélyebb tányérba szedjük a paradicsommártást, óvatosan ráhelyezzük a sült paprikákat és főtt burgonyával tálaljuk.