,

Vegán töltött paprika paradicsommártással

Vegan toltott paprika paradicsommartassal

Vegán töltött paprika paradicsommártással

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba csiperkegomba
  • 300 g főtt quinoa
  • 6 TV paprika
  • 600-700 g paradicsom passata
  • 600-800 g burgonya
  • oregánó
  • 2-3 evőkanál liszt
  • cukor
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, hosszában kettévágjuk, csumájukat eltávolítjuk, úgy, hogy a száruk vége maradjon.
A gombát folyó víz alatt megmossuk, apró kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a főtt quinoát és pár percig tovább pirítjuk, majd a paprikákba töltjük.

Rácsos tepsire helyezzük őket és 180 fokon 20 percig sütjük.

A paradicsommártáshoz lisztből és olajból rántást készítünk, mikor aranybarna, hozzáöntjük a passatát és egy kevés vizet. sóval, cukorral ízesítjük, majd folyamatos keverés mellett összeforraljuk.

Egy mélyebb tányérba szedjük a paradicsommártást, óvatosan ráhelyezzük a sült paprikákat és főtt burgonyával tálaljuk.