,

Bébigombás szendvics

Piritott gombas szendo

Bébigombás szendvics

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba bébi csiperkegomba
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • fokhagyma
  • pirítós szeletek
  • fetasajt kockák
  • olaj, só, bors

A paradicsomsalsához:

  • 3 paradicsom
  • 2 avokádó
  • 1 salátahagyma
  • 1 citrom leve
  • koriander
  • chili paprika

Elkészítés:
A gombát megmossuk és egy serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük. Ha elfőtt a leve, hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, majd karamellizáljuk.

A paradicsomsalsához kisebb kockákra vágjuk a zöldségeket, összeforgatjuk az apróra vágott fűszerekkel, sózzuk meglocsoljuk a citrom levével.

A kész pirítósokat bedörzsöljük fokhagymával, ráhalmozzuk a pirított gombát és a salsával kínáljuk.

Tökéletes nyári könnyű vacsora.