,

Duplagombás tejszínes tészta

Duplagombas tejszines teszta

Duplagombás tejszínes tészta

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 250 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
  • egy marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag vagy tisztított mandula
  • 2 kávéskanál zöldpesztó
  • 2 dl risztejszín
  • szélesmetélt
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csiperkegombát felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Picit hűtjük, majd kézi aprítóba tesszük a bazsalikommal, a fenyőmaggal és a zöldpesztóval. Összeaprítjuk és hűtőbe tesszük. Nem kell hozzá plusz olaj, mert a mag is olajos és a pirításnál is kap egy pici olajat a massza.

A bébi csiperkegombákat felszeleteljük, lepirítjuk, felöntjük a rizstejszínnel és készre főzzük.

A tésztát kifőzzük, összeforgatjuk a gombapesztóval és a tetejére halmozzuk a szószt.