Duplagombás tejszínes tészta
Duplagombás tejszínes tészta
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 250 g ChefGomba bébi barna csiperkegomba
- egy marék bazsalikom
- 2 evőkanál fenyőmag vagy tisztított mandula
- 2 kávéskanál zöldpesztó
- 2 dl risztejszín
- szélesmetélt
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csiperkegombát felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Picit hűtjük, majd kézi aprítóba tesszük a bazsalikommal, a fenyőmaggal és a zöldpesztóval. Összeaprítjuk és hűtőbe tesszük. Nem kell hozzá plusz olaj, mert a mag is olajos és a pirításnál is kap egy pici olajat a massza.
A bébi csiperkegombákat felszeleteljük, lepirítjuk, felöntjük a rizstejszínnel és készre főzzük.
A tésztát kifőzzük, összeforgatjuk a gombapesztóval és a tetejére halmozzuk a szószt.