Laskagombachips krémes kecskesajtos brokkolipesztóval
Laskagombachips krémes kecskesajtos brokkolipesztóval
Hozzávalók:
- 600 g ChefGomba laskagomba levelekre szedve
- 1 fej brokkoli
- 2-3 evőkanál rizstejszín
- 100 g natúr kecskesajt
- pirítós
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A laskagomba leveleket sózzuk-borsozzuk és olajon ropogósra pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, mivel először a gombában lévő folyadék távozik, párolog el. Nem szükséges plusz folyadék hozzáadása, elég a gomba saját leve. Ezután kezd el pirulni, ekkor forgassuk folyamatosan.
A brokkolit rózsákra szedjük és aprítóban rizs állagúra daráljuk. Egy serpenyőben olajon elkezdjük párolni, sózzuk és zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kevés folyadékot adunk hozzá és kb. 20 perc alatt készre pároljuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzákeverjük a rizstejszínt és a kecskesajtot, villával összedolgozzuk.
A pirítósszeleteket megkenjük a brokkolikrémmel, majd a tetejükre halmozzuk a gombachipset.