,

Mézes ördögszekér laskagomba saláta

Mezes eryngii salata

Mézes-szójaszószos ördögszekér laskagomba mozzarellával és naranccsal

Hozzávalók:

  • 300 g ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • 2 narancs
  • 200 g mozzarella
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntjük a mézet és a szójaszószt és állandó keverés mellett felforrósítjuk. A gombát középen kettévágjuk, majd 1 centi vastag szeletekre daraboljuk. Beledobjuk a serpenyőbe és folyamatos forgatás mellett megpároljuk őket. Közben sózzuk, viszont plusz folyadékot nem kell hozzáadni. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.

A serpenyőbe újra mézet és szójaszószt teszünk, hozzányomjuk az egyik narancs levét és karamellizáljuk, majd besűrítjük.

A narancsot meghámozzuk, félkarikákra vágjuk. A mozzarellát felszeleteljük. Váltakozva rakjuk a három alapanyagot egy tányéron, majd meglocsoljuk a szószunkkal.