Mézes ördögszekér laskagomba saláta
Mézes-szójaszószos ördögszekér laskagomba mozzarellával és naranccsal
Hozzávalók:
- 300 g ChefGomba ördögszekér laskagomba
- 2 narancs
- 200 g mozzarella
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntjük a mézet és a szójaszószt és állandó keverés mellett felforrósítjuk. A gombát középen kettévágjuk, majd 1 centi vastag szeletekre daraboljuk. Beledobjuk a serpenyőbe és folyamatos forgatás mellett megpároljuk őket. Közben sózzuk, viszont plusz folyadékot nem kell hozzáadni. Ha készen van, kiszedjük és félretesszük.
A serpenyőbe újra mézet és szójaszószt teszünk, hozzányomjuk az egyik narancs levét és karamellizáljuk, majd besűrítjük.
A narancsot meghámozzuk, félkarikákra vágjuk. A mozzarellát felszeleteljük. Váltakozva rakjuk a három alapanyagot egy tányéron, majd meglocsoljuk a szószunkkal.