Édesburgonyarizs egzotikus gombával
Édesburgonyarizs egzotikus gombával
Hozzávalók:
- 1 kg édesburgonya
- egy kis fej brokkoli (csak a rózsák, a szárat félretesszük)
- 200 g ChefGomba shiitake
- 3 db ChefGomba ördögszekér laskagomba
- fokhagymapor
- gyömbérpor
- zöldfűszer
- olaj, só, bors
- fetasajt (opcionális)
Elkészítés:
Az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és mindkettőt konyhai robotgépben finomra, rizsszem nagyságúra daráljuk. Összekeverjük és kevés olajon serpenyőben párolni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, fokhagyma- és gyömbérporral ízesítjük és kevés folyadék hozzáadásával, fedő alatt puhára pároljuk. Hamar, pár perc alatt elkészül!
A gombákat megmossuk, felszeleteljük, olajon sóval és borssal mindkét oldalát grillezzük. A legvégén apróra vágott zöldfűszerrel megszórjuk, majd az édesburgonya-brokkoli rizsre szedve tálaljuk és fogyasztjuk. Egy kis fetasajttal is megbolondíthatjuk.
Tipp: a brokkoliszár tökéletes egy másnapi krémleveshez.