, ,

Édesburgonyarizs egzotikus gombával

Edesburgony rizs egzotikus gombaval

Édesburgonyarizs egzotikus gombával

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya
  • egy kis fej brokkoli (csak a rózsák, a szárat félretesszük)
  • 200 g ChefGomba shiitake
  • 3 db ChefGomba ördögszekér laskagomba
  • fokhagymapor
  • gyömbérpor
  • zöldfűszer
  • olaj, só, bors
  • fetasajt (opcionális)

Elkészítés:
Az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és mindkettőt konyhai robotgépben finomra, rizsszem nagyságúra daráljuk. Összekeverjük és kevés olajon serpenyőben párolni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, fokhagyma- és gyömbérporral ízesítjük és kevés folyadék hozzáadásával, fedő alatt puhára pároljuk. Hamar, pár perc alatt elkészül!

A gombákat megmossuk, felszeleteljük, olajon sóval és borssal mindkét oldalát grillezzük. A legvégén apróra vágott zöldfűszerrel megszórjuk, majd az édesburgonya-brokkoli rizsre szedve tálaljuk és fogyasztjuk. Egy kis fetasajttal is megbolondíthatjuk.

Tipp: a brokkoliszár tökéletes egy másnapi krémleveshez.