,

Bácskai rizses gomba

Bacskai rizses gomba

Bácskai rizses gomba

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna és fehér csiperkegomba
  • 1 hagyma
  • 2-3 kávéskanál pirospaprika
  • fél dl víz
  • 500 g jázmin rizs
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott és negyedelt csiperkegombát, majd pároljuk-pirítjuk.

Meghintjük a pirospaprikával, felöntjük vízzel és tovább pároljuk.

Közben elkészítjük a rizst.

Amikor a gomba megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük, félretesszük és a visszamaradt szaftot botmixerrel krémesítjük. Beleforgatjuk a kifőtt rizst, visszatesszük a gombát és tálaljuk.

Igazi húsélmény hús nélkül!