Friss saláta vegyes gombával
Friss saláta vegyes gombával
Hozzávalók:
- 250 g ChefGomba csiperkegomba és laskagomba vegyesen
- 200 g bébispenót
- 6-7 db fürjtojás
- 1 csokor hónapos retek
- néhány karika uborka
- újhagyma
- fokhagyma
- balzsamecet
- mustár
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés:
Felhevített olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd rászórjuk a szeletelt laskát. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt készre pirítjuk.
A bébispenótot egy salátás tálban összeforgatjuk az uborkaszeletekkel, az apróra vágott újhagymával és a kockára vágott retekkel, majd hozzáadjuk az átpirított laskagombát és legvégén óvatosan ráhelyezzük a félbevágott fürjtojásokat.
Elkészítjük a dresszinget: ízlés szerint az olajat, a mustárt, a balzsamecetet és a borsot összekeverjük, majd ezzel meglocsoljuk a laskás spenótsalátát.