ChefGombaFrissVegyesSalataGombaval

Friss saláta vegyes gombával

Hozzávalók:
250 g csiperkegomba és laskagomba vegyesen
200 g bébispenót
6-7 db fürjtojás
1 csokor hónapos retek
néhány karika uborka
újhagyma
fokhagyma
balzsamecet
mustár
olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
Felhevített olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd rászórjuk a szeletelt laskát. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt készre pirítjuk.
A bébispenótot egy salátás tálban összeforgatjuk az uborkaszeletekkel, az apróra vágott újhagymával és a kockára vágott retekkel, majd hozzáadjuk az átpirított laskagombát és legvégén óvatosan ráhelyezzük a félbevágott fürjtojásokat.
Elkészítjük a dresszinget: ízlés szerint az olajat, a mustárt, a balzsamecetet és a borsot összekeverjük, majd ezzel meglocsoljuk a laskás spenótsalátát.