,

Grillezett hal gombával és édesburgonyával

ChefGombaGrillezettHalfileEdesburgonyaval

Grillezett halfilé gombával és édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba vegyes gomba (laskagomba, csiperkegomba)
  • 4 szelet halfilé (pl. afrikai harcsa)
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • zöldsaláta
  • 2 édesburgonya
  • ízlés szerint apróra vágott zöldfűszer
  • só, bors

Elkészítés:
A halfiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és egy felhevített serpenyőben vagy kerámiaedényben mindkét oldalát 5-5 percig sütjük.

Hozzáadjuk a felszeletelt, sózott, borsozott vegyes gombát. Még néhány percig együtt pirítjuk a halat és a gombát, majd belenyomjuk a fokhagymát.

Tálaláskor a gombát salátaágyra helyezzük és a halat megszórjuk friss zöldfűszerrel.

Köretként édesburgonyát ajánlunk, amelyet kockákra vágva, sózva, borsozva, fokhagymagerezdekkel és friss rozmaringgal, kevés olajjal együtt hőálló tálba helyezzük és kb. 1 órán át, alufóliával lefedve megsütjük.

Apró hőálló tálban külön-külön adagonként is lehet sütni!