Grillezett hal gombával és édesburgonyával
Grillezett halfilé gombával és édesburgonyával
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba vegyes gomba (laskagomba, csiperkegomba)
- 4 szelet halfilé (pl. afrikai harcsa)
- 1 fej fokhagyma
- 1 citrom leve
- zöldsaláta
- 2 édesburgonya
- ízlés szerint apróra vágott zöldfűszer
- só, bors
Elkészítés:
A halfiléket sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk és egy felhevített serpenyőben vagy kerámiaedényben mindkét oldalát 5-5 percig sütjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt, sózott, borsozott vegyes gombát. Még néhány percig együtt pirítjuk a halat és a gombát, majd belenyomjuk a fokhagymát.
Tálaláskor a gombát salátaágyra helyezzük és a halat megszórjuk friss zöldfűszerrel.
Köretként édesburgonyát ajánlunk, amelyet kockákra vágva, sózva, borsozva, fokhagymagerezdekkel és friss rozmaringgal, kevés olajjal együtt hőálló tálba helyezzük és kb. 1 órán át, alufóliával lefedve megsütjük.
Apró hőálló tálban külön-külön adagonként is lehet sütni!