Gomba poke bowl
Gomba poke bowl
Hozzávalók:
- 3 ChefGomba ördögszekér laskagomba
- negyed lilakáposzta
- 2 szelet lazac
- 1 cukkini
- 300 g főtt rizs
- 1 édeskömény
- 2 evőkanál céklacsíra
- só, bors
Öntethez:
- gránátalmamag
- olívaolaj
- cukor
- só
- citrom leve
- friss koriander
Elkészítés:
A káposztát vékonyra szeleteljük, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével.
Az ördögszekér laskát, a cukkinit és az édesköményt szeletekre vágott és egy serpenyőben hirtelen megpirítjuk. A halat kockákra vágjuk és szintén hirtelen megpirítjuk.
Egy mélyebb tál aljára tesszük a főtt rizst, majd ráhalmozzuk körben a többi feltétet, a zöldségeket és a halat. Megszórjuk a csírával, majd az öntet hozzávalóit összekeverjük és a poke bowl-ra locsoljuk.
Előző nap is elkészíthetjük a hozzávalókat, másnap pedig csak átmelegítjük, hogy gyors és egészséges vacsora legyen.