,

Gombás lencsés bolognai

Gombas lencses bolognai

Gombás lencsés bolognai

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 250 g hámozott, egész paradicsom konzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 100 g főtt lencse
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 300 g penne tészta
  • oregánó
  • parmezán (opcionális)
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük. 10-15 perc párolás után hozzáadjuk a lencsét és a paradicsompürét.

További 5 percig együtt pároljuk, majd hozzákeverjük a kifőtt tésztát és azonnal fogyasztjuk.