Gombakrémleves pirított gombával és dióval

Gombakremleves piritott gombaval es dioval

Gombakrémleves pirított gombával és dióval

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba barna csiperkegomba és laskagomba vegyesen
  • 350 g fehér- és sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 1,5-2 liter alaplé
  • olaj, só, bors

Feltétnek:

  • fél marék dió
  • 100 g barna csiperkegomba és laskagomba vegyesen

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és kevés folyadék hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és további 10 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével és botturmix-szal pépesítjük. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.

A feltétnek szánt gombát hajszálvékonyra szeleteljük és serpenyőben chips-szerűre megpirítjuk. A diót pedig zsiradék nélkül gyorsan átpirítjuk.

A levest forrón, a pirított gombával és dióval tálaljuk.