Gombakrémleves pirított gombával és dióval
Gombakrémleves pirított gombával és dióval
Hozzávalók:
- 500-600 g ChefGomba barna csiperkegomba és laskagomba vegyesen
- 350 g fehér- és sárgarépa
- 1 hagyma
- 1 burgonya
- 1 dl tejszín
- 1,5-2 liter alaplé
- olaj, só, bors
Feltétnek:
- fél marék dió
- 100 g barna csiperkegomba és laskagomba vegyesen
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és kevés folyadék hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát és további 10 percig pároljuk. Felöntjük az alaplével és botturmix-szal pépesítjük. Átszűrjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
A feltétnek szánt gombát hajszálvékonyra szeleteljük és serpenyőben chips-szerűre megpirítjuk. A diót pedig zsiradék nélkül gyorsan átpirítjuk.
A levest forrón, a pirított gombával és dióval tálaljuk.