Gombás paprikás karajszelet
Gombás paprikás karajszelet
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 1000 g sertéskaraj
- 1 hagyma
- 3 kávéskanál pirospaprika
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karajszeleteket és mindkét oldalukat átpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Kevés folyadék hozzáadásával a húst puhára pároljuk. Amikor puha a hús, kivesszük és a visszamaradt szaftot liszt és tejszín keverékével behabarjuk. Felfőzzük és botmixerrel krémesítjük. A még krémesebb állaghoz át is szűrhetjük. A húst visszatesszük, összeforraljuk és kifőtt tarhonyával tálaljuk.