Gombas paprikas karaj

Gombás paprikás karajszelet

Hozzávalók:

  • 500 g csiperkegomba
  • 1000 g sertéskaraj
  • 1 hagyma
  • 3 kávéskanál pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a karajszeleteket és mindkét oldalukat átpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és az apró kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Kevés folyadék hozzáadásával a húst puhára pároljuk. Amikor puha a hús, kivesszük és a visszamaradt szaftot liszt és tejszín keverékével behabarjuk. Felfőzzük és botmixerrel krémesítjük. A még krémesebb állaghoz át is szűrhetjük. A húst visszatesszük, összeforraljuk és kifőtt tarhonyával tálaljuk.