ChefGombaGombalevesGaluskaval

Gombaleves galuskával

Hozzávalók:
500 g csiperkegomba
1 lilahagyma
petrezselyem
1 tojás
liszt
1,5 liter szárnyas alaplé
só, bors

Elkészítés:
A lilahagymát felaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a már felszeletelt csiperkegombát. Addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt, ez 3-4 perc. Lehúzzuk a tűzről és a liszttel ízlés szerint sűrítjük. Visszarakjuk a tűzre és 1 perc állandó kevergetés után felöntjük a szárnyas alaplével.
A tojásból galuskát készítünk: annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. A tésztát beleszaggatjuk a levesbe, hagyjuk még egy percig forrni, majd elzárjuk. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.