Gombaleves galuskával

ChefGombaGombalevesGaluskaval

Gombaleves galuskával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 1 lilahagyma
  • petrezselyem
  • 1 tojás
  • liszt
  • 1,5 liter szárnyas alaplé
  • só, bors

Elkészítés:
A lilahagymát felaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a már felszeletelt csiperkegombát. Addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt, ez 3-4 perc. Lehúzzuk a tűzről és a liszttel ízlés szerint sűrítjük. Visszarakjuk a tűzre és 1 perc állandó kevergetés után felöntjük a szárnyas alaplével.

A tojásból galuskát készítünk: annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. A tésztát beleszaggatjuk a levesbe, hagyjuk még egy percig forrni, majd elzárjuk. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.