Gombaleves galuskával
Gombaleves galuskával
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 1 lilahagyma
- petrezselyem
- 1 tojás
- liszt
- 1,5 liter szárnyas alaplé
- só, bors
Elkészítés:
A lilahagymát felaprítjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a már felszeletelt csiperkegombát. Addig dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt, ez 3-4 perc. Lehúzzuk a tűzről és a liszttel ízlés szerint sűrítjük. Visszarakjuk a tűzre és 1 perc állandó kevergetés után felöntjük a szárnyas alaplével.
A tojásból galuskát készítünk: annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. A tésztát beleszaggatjuk a levesbe, hagyjuk még egy percig forrni, majd elzárjuk. Tálalás előtt megszórjuk friss petrezselyemmel.