ChefGombaGombasKarfiolosTeszta

Gombás, karfiolos tészta

Hozzávalók:

  • 500-600 g ChefGomba csiperkegomba
  • 400 g karfiol
  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5-2 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
Az apró kockára vágott kolozsvári szalonnát ropogósra pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát.

Közben a karfiolt külön edényben, vagy gőzpárolóban félpuhára pároljuk. A lisztből, tejszínből, kevés vízzel habarást készítünk. A karfiolt hozzáadjuk a gombához és behabarjuk, majd 3-4 percig főzzük, végül petrezselyemmel fűszerezzük.

Ízlés szerint bármilyen házi vagy friss tésztával tálaljuk.