Gombamixelés

blendability gombamixeles

A gomba és hús keverésével sosem volt még ennél egyszerűbb kedvenc receptjeinek elkészítése anélkül, hogy fel kellene áldozni az ízt és a textúrát.

Használjon gombát, hogy megreformálja ételeit – csak vágja apróra a gombát, hogy passzoljon a hús textúrájához és a hús egy részét helyettesítse gombával kedvenc receptjeiben, mint a fasírt, lasagna, tésztaszósz.

Miért mixeljünk?

 • mert csökkenti a kalória- és zsírbevitelt. Kutatások kimutatták, ha a marhahúst gombával helyettesítjük hetente egyszer, akkor 20 ezer kalóriával kevesebbet fogyasztunk el egy évben.
 • mert remek vitaminforrás. A mixeléssel szervezetünk több ásványi anyaghoz és vitaminhoz jut, mint D-vitamin, magnézium, B-vitamin és antioxidánsok.
 • mert ízt ad. A gomba és a hús kombinációja gazdagabbá teszi kedvence ételei ízét.
 • mert csökkenti a nátrium bevitelt. A gombában található umaminak, az ötödik alapíznek köszönhetően, tanulmányok kimutatták, hogy az étel finom ízének fenntartása mellett lehet a nátriumbevitelt 25%-kal csökkenteni.
 • mert volumennövelő. A gomba használata megnöveli az étel mennyiségét, így többször lehet repetázni az ételből.
 • mert zöldséget tesz a tányérjára. Tudjuk, hogy egészségünk érdekében fontos a napi többszöri zöldség-gyümölcs fogyasztás. Ha gombát fogyasztunk, ha gombával helyettesítjük a hús egy részét, akkor máris egy adagot kipipálhatunk!
 • mert környezetkímélő. A gomba egész évben frissen elérhető élelmiszer, ellenőrzött körülmények között, vegyszerrel közvetlenül nem kezelve, hatékony vízfelhasználással terem.
 • mert költségtakarékos. Mivel ugyanannyi összegért nagyobb adagot tudunk készíteni, így több pénzt tudunk megtakarítani.

Hogyan mixeljünk? Egyszerűen 3 lépésben!

 1. Vágja olyan apróra kedvenc gombáját, hogy passzoljon a felhasznált hús textúrájával.
 2. Párolja meg és ízesítse sóval, borssal a gombát. Fűszerezze úgy, ahogy a hússal tenné.
 3. Keverje össze a párolt gombát a hússal és használja ezt a mixet!

A mixeléssel könnyű lesz megreformálni étkezését! Próbálja ki és kezdje el ma egy esti vacsorával! Mihez lenne kedve? Egy finom burgerhez vagy egy kis fasírthoz? Merítsen ihletet receptjeink közül!