Gombapesztós falatkák
Gombapesztós falatkák
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- olaj, só, bors
- egy marék bazsalikom
- 2 evőkanál fenyőmag vagy tisztított mandula
- 2 kávéskanál zöldpesztó
- 2 pritamin paprika
- saláta
- kifli
Elkészítés:
A csiperkegombát felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Picit hűtjük, majd kézi aprítóba tesszük a bazsalikommal, a fenyőmaggal és a zöldpesztóval. Összeaprítjuk és hűtőbe tesszük. Nem kell hozzá plusz olaj, mert a mag is olajos és a pirításnál is kap egy pici olajat a massza.
A kifliket karikákra vágjuk, megkenjük a gombapesztóval, tetejükre rászúrunk egy darabka paprikát és salátaágyon tálaljuk.