,

Gombapesztós falatkák

Gombapesztos falatkak

Gombapesztós falatkák

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • olaj, só, bors
  • egy marék bazsalikom
  • 2 evőkanál fenyőmag vagy tisztított mandula
  • 2 kávéskanál zöldpesztó
  • 2 pritamin paprika
  • saláta
  • kifli

Elkészítés:
A csiperkegombát felaprítjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon lepirítjuk. Picit hűtjük, majd kézi aprítóba tesszük a bazsalikommal, a fenyőmaggal és a zöldpesztóval. Összeaprítjuk és hűtőbe tesszük. Nem kell hozzá plusz olaj, mert a mag is olajos és a pirításnál is kap egy pici olajat a massza.

A kifliket karikákra vágjuk, megkenjük a gombapesztóval, tetejükre rászúrunk egy darabka paprikát és salátaágyon tálaljuk.