Gombaraguval töltött póréhagyma
Gombaraguval töltött póréhagyma
Hozzávalók:
- 250 g ChefGomba fehér csiperkegomba
- 2 sárgarépa
- 1 szárzeller
- 40 g paradicsompüré
- 100 g lencse
- 1 hagyma
- 2 póréhagyma
- olívaolaj, só, bors
Öntet:
- görög joghurt
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A gombát és a zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy felhevített serpenyőben kevés olajon megpároljuk, karamellizáljuk először a sárgarépát, majd 10 perc múlva a gombát és a zellert. További 10 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a lecsepegtetett lencsét. 2-3 percig együtt főzzük.
A póréhagymák külső leveleit eltávolítjuk, jól megmossuk, elejét és végét levágjuk, majd keresztben kettévágjuk. Hosszában is kettévágjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük. A póréhajókba töltjük a gombaragut és készre sütjük.
A joghurtos öntettel tálaljuk és azonnal fogyasszuk.