Gombaraguval toltott porehagyma

Gombaraguval töltött póréhagyma

Hozzávalók:

  • 250 g fehér csiperkegomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 40 g paradicsompüré
  • 100 g lencse
  • 1 hagyma
  • 2 póréhagyma
  • olívaolaj, só, bors

Öntet:

  • görög joghurt
  • zöldfűszerek

Elkészítés:
A gombát és a zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy felhevített serpenyőben kevés olajon megpároljuk, karamellizáljuk először a sárgarépát, majd 10 perc múlva a gombát és a zellert. További 10 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a lecsepegtetett lencsét. 2-3 percig együtt főzzük.

A póréhagymák külső leveleit eltávolítjuk, jól megmossuk, elejét és végét levágjuk, majd keresztben kettévágjuk. Hosszában is kettévágjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük. A póréhajókba töltjük a gombaragut és készre sütjük.

A joghurtos öntettel tálaljuk és azonnal fogyasszuk.