Laskagombas babsalata fetasajttal

Laskagombás babsaláta

Hozzávalók:

  • 600 g laskagomba
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 100-150 g fetasajt
  • 1 marék céklacsíra
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A laskagombát csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és kevés olajon ropogósra lepirítjuk. A cél, hogy a teljes folyadékmennyiség távozzon a gombából és a serpenyőből.

Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lecsepegtetett, főtt babot, óvatosan összeforgatjuk, majd kockára vágott fetasajttal és céklacsírával a tetején tálaljuk.

Legjobb, ha azonnal fogyasszuk, hogy megmaradjon a gomba roppanóssága.