Gombás burgonyaleves

Burgonyas gombaleves

Gombás burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
  • 800 g burgonya
  • 3 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 csokor fodros kel
  • fél szárazkolbász

Rántáshoz:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:
Elkészítjük a rántást: olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, pirítjuk, majd levesszük a tűzről, felöntjük kevés hideg vízzel, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A répákat karikákra vágjuk, a burgonyát kockázzuk és feltesszük főni őket. Fél óra múlva hozzáadjuk a felezett vagy negyedelt gombákat is. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a rántást és a kolbászkarikákat. Az utolsó 5 percben pedig a csíkokra vágott fodros kelt.

Azonnal tálaljuk és fogyasztjuk ezt a kitűnő őszi levest.