Gombás burgonyaleves
Gombás burgonyaleves
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba barna csiperkegomba
- 800 g burgonya
- 3 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 csokor fodros kel
- fél szárazkolbász
Rántáshoz:
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Elkészítjük a rántást: olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, pirítjuk, majd levesszük a tűzről, felöntjük kevés hideg vízzel, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A répákat karikákra vágjuk, a burgonyát kockázzuk és feltesszük főni őket. Fél óra múlva hozzáadjuk a felezett vagy negyedelt gombákat is. Amikor felfőtt, hozzáadjuk a rántást és a kolbászkarikákat. Az utolsó 5 percben pedig a csíkokra vágott fodros kelt.
Azonnal tálaljuk és fogyasztjuk ezt a kitűnő őszi levest.