Rántott csirkemellcsíkok paradicsomos gombával

Rantott csirkemell paradicsomos gombaval

Rántott csirkemellcsíkok paradicsomos-bazsalikomos gombával

Hozzávalók:

  • 500 g ChefGomba csiperkegomba
  • 2-3 nagyobb paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom vagy oregánó
  • 500 g csirkemell filé csíkokra vágva
  • panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa és aprított mandula
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csirkemell csíkokat bepanírozzuk és olajban kisütjük. A panírozásnál a zsemlemorzsához keverjünk durvára vágott mandulát is. Bő olajban vagy airfryerben kisütjük, lecsepegtetjük.

A paradicsomokat meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az apróra vágott zöldfűszert.

A csiperkegombákat leöblítjük és mérettől függően negyedeljük vagy felezzük. Sózzuk-borsozzuk és olajon átpirítjuk. Belekeverjük a paradicsomszószba és melegen tálaljuk a rántott hússal.