Rántott csirkemellcsíkok paradicsomos gombával
Rántott csirkemellcsíkok paradicsomos-bazsalikomos gombával
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba csiperkegomba
- 2-3 nagyobb paradicsom
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom vagy oregánó
- 500 g csirkemell filé csíkokra vágva
- panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa és aprított mandula
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csirkemell csíkokat bepanírozzuk és olajban kisütjük. A panírozásnál a zsemlemorzsához keverjünk durvára vágott mandulát is. Bő olajban vagy airfryerben kisütjük, lecsepegtetjük.
A paradicsomokat meghámozzuk, felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük. Sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az apróra vágott zöldfűszert.
A csiperkegombákat leöblítjük és mérettől függően negyedeljük vagy felezzük. Sózzuk-borsozzuk és olajon átpirítjuk. Belekeverjük a paradicsomszószba és melegen tálaljuk a rántott hússal.