Gombás cukkinis lasagne
Gombás cukkinis lasagne
Hozzávalók:
500 g ChefGomba fehér és barna csiperkegomba vegyesen
250 g friss lasagne
1 közepes cukkini
1 lilahagyma
150-200 g sűrített paradicsom
150 g reszelt sajt
fokhagyma
oregánó
olaj, só, bors
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott és lepirított csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és kevés vízzel hígítjuk. Megszórjuk oregánóval és 2-3 percig, állandó keverés mellett hagyjuk forrni, hogy az ízek összeérjenek. A cukkinikat hosszában vékony szeletekre vágjuk.
A friss lasagnelapokat (amelyek az áruházláncok hűtőpultjain a friss tésztáknál találhatóak) hőálló tálba rétegezve lerakjuk: lasagne tésztalap, szósz, cukkiniszelet, tésztalap, szósz és a legvégén az utolsó lapot megkenjük a maradék paradicsomszósszal, megszórjuk reszelt sajttal és 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.