Gombás tokány rizzsel

ChefGomba gombas tokany rizzsel

Gombás tokány rizzsel

Hozzávalók:

  • 500 g vegyes gomba (laskagomba, sárga laskagomba, shiitake, déli tőkegomba)
  • 350 g szűzpecsenye vagy pulykamell
  • 50 g rizs
  • 2 sárgarépa
  • 2 hagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve
  • fenyőmag
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • olaj, só, bors

Elkészítés:
A csíkokra vágott húst olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsózzuk, fokhagymát adunk hozzá és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott gombát, hagymát és sárgarépát, illetve citrommal ízesítjük.
Készre pirítjuk és tejszín és liszt keverékével behabarjuk.
Friss petrezselyemmel megszórva és párolt rizzsel tálaljuk.