Gombás tokány rizzsel
Gombás tokány rizzsel
Hozzávalók:
- 500 g vegyes gomba (laskagomba, sárga laskagomba, shiitake, déli tőkegomba)
- 350 g szűzpecsenye vagy pulykamell
- 50 g rizs
- 2 sárgarépa
- 2 hagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1,5 evőkanál liszt
- 1 citrom leve
- fenyőmag
- fokhagyma
- petrezselyem
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A csíkokra vágott húst olajon puhára pároljuk, sózzuk, borsózzuk, fokhagymát adunk hozzá és aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott gombát, hagymát és sárgarépát, illetve citrommal ízesítjük.
Készre pirítjuk és tejszín és liszt keverékével behabarjuk.
Friss petrezselyemmel megszórva és párolt rizzsel tálaljuk.