Szamocas gombasalata

Szamócás gombasaláta

Hozzávalók:

  • 500 g apró fejű fehér csiperkegomba
  • 1 édeskömény
  • 2 zellerszár
  • 1 kis konzerv (140 g) quinoa
  • 4-5 szem szamóca
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál méz
  • 1 marék mikrozöld
  • só, olaj

Elkészítés:
A felszeletelt édesköményt és gombát kevés olajjal egy serpenyőbe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk a mézzel és citromlével és roppanósra pirítjuk.

Hozzáadjuk a zellerszárat és a vékonyra vágott édesköményt és további 2-3 percig együtt pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a quinoát, az apró kockákra vágott szamócát és a mikrozöldet, meglocsoljuk citromlével, összeforgatjuk, majd tálaljuk.