Szamócás gombasaláta
Szamócás gombasaláta
Hozzávalók:
- 500 g ChefGomba apró fejű fehér csiperkegomba
- 1 édeskömény
- 2 zellerszár
- 1 kis konzerv (140 g) quinoa
- 4-5 szem szamóca
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál méz
- 1 marék mikrozöld
- só, olaj
Elkészítés:
A felszeletelt édesköményt és gombát kevés olajjal egy serpenyőbe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk a mézzel és citromlével és roppanósra pirítjuk.
Hozzáadjuk a zellerszárat és a vékonyra vágott édesköményt és további 2-3 percig együtt pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a quinoát, az apró kockákra vágott szamócát és a mikrozöldet, meglocsoljuk citromlével, összeforgatjuk, majd tálaljuk.