Gombás hústorta
Gombás hústorta
Hozzávalók:
- 300 g ChefGomba csiperkegomba
- 250 g darált sertéshús
- 1 csomag leveles tészta
- 150 g reszelt sajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- fűszerpaprika, só, bors
- 1 dl víz
Elkészítés:
Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával.
Amikor a darált hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csiperkegombát. A párolás során néhányszor felöntjük vízzel, hogy ne kapjon oda.
A leveles tésztával több kisebb vagy egy nagyobb tortaformát, muffinformát bélelünk ki és megtöltjük a gombás darált hússal. Igény szerint a tetejére 1 evőkanál tejfölt tehetünk.
A kosarak tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük