Gombás hústorta

ChefGomba gombás hústorta

Gombás hústorta

Hozzávalók:

  • 300 g ChefGomba csiperkegomba
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 csomag leveles tészta
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • fűszerpaprika, só, bors
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával.

Amikor a darált hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csiperkegombát. A párolás során néhányszor felöntjük vízzel, hogy ne kapjon oda.

A leveles tésztával több kisebb vagy egy nagyobb tortaformát, muffinformát bélelünk ki és megtöltjük a gombás darált hússal. Igény szerint a tetejére 1 evőkanál tejfölt tehetünk.

A kosarak tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük