ChefGomba gombás hústorta

Gombás hústorta

Hozzávalók:
300 g csiperkegomba
250 g darált sertéshús
1 csomag leveles tészta
150 g reszelt sajt
1 közepes db vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika, só, bors
1 dl víz

Elkészítés:

Olajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával.

Amikor a darált hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csiperkegombát. A párolás során néhányszor felöntjük vízzel, hogy ne kapjon oda.

A leveles tésztával több kisebb vagy egy nagyobb tortaformát, muffinformát bélelünk ki és megtöltjük a gombás darált hússal. Igény szerint a tetejére 1 evőkanál tejfölt tehetünk.

A kosarak tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük