Gombás kelbimbósaláta
Gombás kelbimbósaláta
Hozzávalók:
100 g ChefGomba Gourmet shiitake
250 g ChefGomba Gourmet baby barna csiperkegomba
400-500 g kelbimbó
2 szál sárgarépa
150 császárszalonna, kockázva
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
Elkészítés:
A kelbimbókat előpároljuk, leszűrjük és félretesszük. Az apró kockára vágott császárszalonnát kevés zsiradékon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát és a szeletelt shiitake gombát. Sózzuk, belenyomjuk a fokhagymákat és pár perc múlva hozzáadjuk az egész fej baby csiperkegombákat. Ha nem kapunk apró fejű gombát, akkor negyedeljük a nagyobb fejeket.
Összepirítjuk, majd hozzákeverjük a kelbimbót, meglocsoljuk friss citromlével és frissen tálaljuk.