ChefGomba sult kacsacomb gombas zoldsegekkel

Sült kacsa gombás vegyes zöldségekkel

Hozzávalók:
6 db kacsacomb és kacsamell vegyesen
500 g csiperkegomba
4 szál fehérrépa
4 szál sárgarépa
2 vöröshagyma
3-4 evőkanál mustár
1 dl tejszín
2 evőkanál liszt
só, rozmaring

Elkészítés:
A kacsákat fedeles tepsibe rakjuk, sózzuk, megszórjuk friss rozmaringgal és lefedve egy órát elősütjük.

Ezalatt a zöldségeket karikára vágjuk, a gombákat negyedeljük, a hagymákat felezzük és szeleteljük. Mustárral összekeverjük őket és az elősütött kacsa mellé tesszük. Visszatoljuk a sütőbe és további 1-1,5 órát fedő alatt sütjük.

Amikor aranybarnára pirult a hús, kivesszük őket és a zöldséges gombát egy edénybe szedjük, majd liszt és tejszín keverékével behabarjuk.

A kacsát a gombás zöldséges raguval és tarhonyával tálaljuk.