ChefGomba gombas lencsetal

Gombás lencsetál

Hozzávalók:

  • 500 g barna csiperkegomba
  • 300 g főtt lencsekonzerv
  • 1 sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 3 közepes paradicsom hámozva, kockára vágva
  • friss koriander, petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés:
A barna csiperkegombát negyedeljük, a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, a lilahagymát és az újhagymát finomra vágjuk.

A hagymákat olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát. Belenyomjuk a fokhagymát, beledobjuk a paradicsomot és sózzuk. Kb. 5-8 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Rácsavarjuk egy citrom levét és tálalás előtt belekeverjük az apróra vágott koriandert és a petrezselymet. Melegen tálaljuk és fogyasztjuk.

Könnyen elkészíthető, laktató, kitűnő őszi étel!