Gombás lencsetál
Gombás lencsetál
Hozzávalók:
- 500 g barna csiperkegomba
- 300 g főtt lencsekonzerv
- 1 sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 citrom leve
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom hámozva, kockára vágva
- friss koriander, petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés:
A barna csiperkegombát negyedeljük, a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, a lilahagymát és az újhagymát finomra vágjuk.
A hagymákat olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát és a gombát. Belenyomjuk a fokhagymát, beledobjuk a paradicsomot és sózzuk. Kb. 5-8 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét. Rácsavarjuk egy citrom levét és tálalás előtt belekeverjük az apróra vágott koriandert és a petrezselymet. Melegen tálaljuk és fogyasztjuk.
Könnyen elkészíthető, laktató, kitűnő őszi étel!